Ai așteptat cu sufletul la gură mult visata vacanță de vară și, în sfârșit, a venit momentul să îți faci bagajele? Ca să te poți bucura pe deplin de ea și să stai departe de problemele de sănătate care ți-ar putea ruina planurile, ai grijă ce mănânci cât ești departe de casă!
Una dintre cele mai frecvente afecțiuni care le strică vacanța multor turiști, în special când călătoresc în străinătate, este toxiinfecția alimentară. Majoritatea cazurilor de toxiinfecție alimentară se înregistrează în perioada verii, când temperaturile ridicate favorizează înmulțirea agenților patogeni.
Toxiinfecția alimentară apare în urma consumului de alimente contaminate cu anumite bacterii, virusuri, paraziți sau substanțe chimice.
Iată 10 pași ca să eviți toxiinfecția alimentară când pleci în vacanță:
INTRĂ ÎN GALERIA FOTO, UNDE GĂSEȘTI MAI MULTE DETALII
Alimentele pot să intre în contact cu bacteria înainte, în timpul sau…