Românii care consumă ciuperci culese din pădure trebuie să fie foarte atenți, deoarece numărul intoxicaţiilor accidentale este în continuă creştere. La ce trebuie să fim atenți ne explică un medic arădean.
Există mai multe tipuri de ciuperci FOTO arhivă Adevărul
Astfel,
având în vedere condițiile meteorologice din ultima perioadă, caracterizate
prin ploi dese și abundente precum și umiditate crescută, favorabile apariției
ciupercilor, Direcția de Sănătate Publică Arad dorește să ofere populației
informații utile cu privire la consumul de ciuperci.
Ciupercile
sunt plante inferioare (Thalophytae – Fungi), unele dintre acestea (ciupercile
comestibile) fiind folosite în alimentaţia umană datorită valorii lor
nutritive.Acestea conţin vitamine (B1, B2, D, C şi caroten – provitamina A) dar
și săruri minerale (potasiu, magneziu, calciu, sodiu, fosfor, fier).
Peste 1.600 specii de ciuperci superioare
În
ţara noastră sunt…