Hamsie sau șprot, ambele specii marine sunt consumate la scară largă datorită gustului savuros în rețetele culinare pe bază de pește. Se pregătesc ușor și cel mai adesea se consumă sub formă prăjită alături de mămăligă și mujdei de usturoi.

Ce este hamsia

Hamsia este un pește marin albăstrui cu o lungime de aproximativ 20 cm, atunci când ajunge la vârsta maturității. Se regăsește în apele marine, multe specii de hamsie trăiesc în apa salmastră, apa cu salinitate scăzută în special în zonele unde un fluviu se varsă în mare sau ocean. Sunt peste 140 de specii de hamsie clasificate în 17 genuri. Acestea se găsesc în Marea Neagră, Marea Mediterană, Oceanul Atlantic, Pacific și Indian.

Hamsii

Ce este șprotul

Șprotul mai este cunoscut și sub denumirea de „țață”, „ciacia” sau „ceacea”, și este o specie de pește marin cu o lungime între 8 și 16 cm. Este răspândit în Marea Neagră, Marea Mediterană,…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *