Nutriționistul Luminița Catană ne vorbește despre beneficiile consumului de ridichi, mai ales că sunt de sezon. Aceasta ne dezvăluie și o rețetă simplă la care se folosesc cei roșii.

Ridichile roșii sunt de sezon FOTO Shutterstock

Pe lângă beneficii, Luminița spune că au și o culoare care îți atrag privirea. 

Colorate și vesele, pline de prospețime și
crocante – îmi lasă gura apa doar când mă gândesc la ele. Aduc primăvara în farfurie
și sănătate în organism”
, începe nutriționistul prezentarea ridichilor.

Cu numele
latin „Raphanus sativus”, ridichea este o legumă cultivată în zonele temperate,
pentru rădăcina ei suculentă și bulboasă. Numită radicula de către romani,
varietățile moi și crude le consumau oamenii, iar pe celelalte, mai fibroase, le
foloseau pentru hrana animalelor.

Sunt consumate de secole, iar medicina
tradițională chineză le folosește în diferite situații- ameliorează și…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *