Cozonacii sunt mai scumpi anul acesta. Brutăriile se pregătesc pentru sărbătorile pascale, dar clienții nu se îngrămădesc să dea comenzi. 

Vânzările din acest an au fost ușor mai scăzute din cauza prețurilor, dar și fiindcă Paștele ortodox se desfășoară la o distanță lungă de timp de la Paștele catolic. Puterea de cumpărare a românilor a scăzut din cauza inflației.

Într-una din ele se produc anual 350.000 de cozonaci.  Cozonacii se vând cu 15-20 lei în supermarket și cu 70-100 lei la patiserie. Ultimii nu conțin conservanți, având termen de valabilitate mai scăzut.  Aceștia includ rahat, cacao și mac.

Sunt și cozonaci cu sortimente mai ieftine de cacaco care se vând la preț între 7 și 10 lei, dar care conțin conservanți.

Potrivit Digi24, in 7 – 7,5 milioane de cozonaci produși în România, până la 10% se duc la export.

Citește și: 10 pași ca să pregătești un cozonac pufos și savuros

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *