Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate și consumate feluri de mâncare din România. Este un preparat tradițional specific țării noastre, care se poate pregăti după mai multe rețete simple, iar rezultatul final este cu adevărat savuros. Mai jos îți propunem 15 rețete de sarmale, iar pe cea preferată o poți pregăti pentru orice masă de familie.

Despre sarmale

Sarmalele sunt una dintre cele mai populare mâncăruri din Europa de Est. Acestea sunt considerate a fi un simbol al bucătăriei tradiționale românești, dar sunt îndrăgite în toate țările balcanice.

Se crede că sarmalele au apărut în secolul al XVI-lea, în timpul dominației otomane în țara noastră. Acestea erau preparate din carne de vită, de porc sau de oaie, împreună cu orez, verdeață sau legume și erau înfășurate în foi de varză. Această rețetă a fost populară în rândul populației în secolul al XVIII-lea, iar în secolul al XIX-lea, sarmalele au devenit…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *