Se spune că cele mai bune murături se fac vara. Dacă nu ai mai făcut castraveți murați de vară, trebuie să știi că aceștia sunt delicioși , se pregătesc rapid, din câteva ingrediente, și se pot consuma în scurt timp. Datorită modului de pregătire, castraveții vor rămâne crocanți și foarte aromați o perioadă mai lungă de timp.
Rețete pentru castraveți murați de vară
Rețetă castraveți covăsiți
Ingrediente
- 1,5 kg castraveți proaspeți;
- o legătură mărar;
- o legătură cimbru;
- o căpățână usturoi;
- sare de mare.
Mod de preparare
Curăță usturoiul și taie fiecare cățel în feliuțe groase. Spală castraveții și taie capetele, apoi taie fiecare castravete în două, dar nu până la capăt. Spală bine un borcan mare și pune pe fundul lui ramuri de mărar și cimbru, cât să formezi un pat. Așază castraveții în picioare pe două straturi și printre ei pune și bucăți de usturoi.
Într-o oală pune la fiert 1,5 litri de apă…