Ce este Shakshouka

Shakshouka este un fel de mâncare nord-african, popular în întreaga legume, care include ouă poșate într-un sos de roșii picant, condimentat cu ardei, ceapă, usturoi și diverse condimente. Cuvântul shakshouka provine din dialectul arab maghrebi și înseamnă „mixt”.

Originea sa exactă este încă disputată, deoarece este un fel de mâncare care a fost adoptat și adaptat în diferite regiuni.

Mâncarea s-a dezvoltat după sosirea și răspândirea roșiilor și ardeilor în Africa de Nord, la mijlocul secolului al XVI-lea.

Felul de mâncare, preparat rapid și ușor, este un clasic pentru micul dejun și prânz în Libia, Tunisia, Maroc și Egipt. Este din ce în ce mai popular în Israel, unde a fost introdus de emigranții evrei din Maghreb în anii 1950 și 60, și în anii 1990. Acest fel de mâncare e popular și în Spania, de obicei servit cu cârnați chorizo picanți și este apreciat și în pub-urile britanice, arată

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *