Una dintre legumele cele mai pline de vitamine este spanacul. În ultimii ani, acesta a câștigat teren pe masa multora tocmai datorită noilor rețete în trend. 

Există mai multe soiuri de spanac FOTO https://www.brionatura.ro/

Nutriționistul arădean Luminița Catană spune că folosit
și crud în salate, cu beneficii multiple asupra sănătății, versatil și ușor de
gătit, accesibil ca preț spanacul aduce culoare și zâmbet în bucătărie.

Cu numele latin „Spinacia oleracea”, este o plantă
cu flori legumicolă din familia Amaranthceae, originară din Asia Centrală și de
Vest.

Poate fi consumat proaspăt sau conservat. Sunt mai multe soiuri de
spanac, cel mai cunoscut crește până în 30 centimetri înălțime, în iernile temperate
poate supraviețui afară în grădină sau pe câmp. Are frunze alternative, mai
mari la baza plantei și mai mici în partea superioară, cu flori galben – verzui, grupate, mici și cu
semințe maturate…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *