Despre parmezan

Parmezanul, cunoscut și sub numele de Parmigiano-Reggiano, este unul dintre cele mai apreciate și recunoscute tipuri de brânză din lume. Este produs în mod tradițional în provinciile italiene Parma, Reggio Emilia, Modena.

Denumirea oficială, împreună cu anul în care a fost făcut parmezanul este înscrisă pe coaja cilindrilor gigantici, de aproximativ 34 de kilograme. Coaja uleioasă dură, maroniu-aurie, acoperă un interior auriu, cu o textură granulară care devine destul de fragilă la îmbătrânire.

Parmezanul se face doar din aprilie până în noiembrie și trebuie să fie învechit cel puțin doi ani. La această vârstă are o aromă bogată, savuroasă. Parmezanul proaspăt ras este mai aromat decât nerăzuit. Originalul este imitat pe scară largă, însă Parmigiano-Reggiano este doar cel preparat în acele provincii ale Italiei, arată britannica.com

Denumirea de Origine Protejată (DOP) este un sistem care protejează denumirile de…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *