Atunci când ți-e dor de un meniu italienesc, o porție de paste carbonara sunt numai bune de făcut acasă. Îți spunem rețeta autentic italiană, dar și multe alte rețete delicioase de paste carbonara .

Rețete pentru paste carbonara

Paste carbonara

  • 400 g spaghete;
  • 1 ceapă;
  • 2 ouă;
  • 120 g bacon;
  • 250 g smântână;
  • 4 linguri parmezan;
  • 2 linguri ulei;
  • 2 crengute cimbru.

Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai adaugă smântâna şi frunzele de cimbru şi se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând încontinuu.

Spaghetele fierte se trec rapid printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se răstoarnă peste sos împreună cu ouăle crude şi parmezanul….

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *