![Pepenele românesc, controlat de Autoritatea Națională Fitosanitară pentru a vedea dacă respectă nivelul maxim admis de reziduuri de pesticide](https://stiri-arad.ro/wp-content/uploads/2024/07/2-pepene-830x420.jpg)
Atunci când ți-e dor de un meniu italienesc, o porție de paste carbonara sunt numai bune de făcut acasă. Îți spunem rețeta autentic italiană, dar și multe alte rețete delicioase de paste carbonara .
Rețete pentru paste carbonara
Paste carbonara
- 400 g spaghete;
- 1 ceapă;
- 2 ouă;
- 120 g bacon;
- 250 g smântână;
- 4 linguri parmezan;
- 2 linguri ulei;
- 2 crengute cimbru.
Mod de preparare
Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai adaugă smântâna şi frunzele de cimbru şi se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând încontinuu.
Spaghetele fierte se trec rapid printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se răstoarnă peste sos împreună cu ouăle crude şi parmezanul….