Cum să faci cornulețe fragede cu untură

Cornulețele fragede cu untură sunt un desert tradițional, un desert al copilăriei, pe care mamele sau bunicile îl făceau mai ales în zilele de sărbătoare sau cu alte ocazii festive.

Aluatul de bază pentru cornulețe este simplu, fiind realizat din câteva ingrediente comune: făină, untură, zahăr, și uneori smântână, pentru un plus de finețe. În funcție de preferințe, rețeta poate fi îmbogățită cu arome de vanilie, coajă de lămâie sau rom. După ce aluatul este frământat și lăsat să se odihnească, acesta se întinde în foi subțiri, care sunt tăiate în formă de triunghiuri sau pătrate.

Un element de bază al cornulețelor este umplutura, care poate varia de la gemuri acrișoare, cum ar fi cel de prune sau caise, până la nucă măcinată, mac sau chiar rahat. Umplutura este plasată cu grijă în mijlocul fiecărui triunghi de aluat, după care acesta este rulat, formând forma…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *