România se apropie de o criză alimentară în ceea ce privește carnea de vită, care se găsește din ce în ce mai rar în magazine și în piețe. Explicația este aceea că efectivele de bovine au scăzut alarmant de la an la an. Mai mult, doar 10% din cele aproximativ un milion de vaci din ferme sunt pentru carne, iar vițeii merg la export pentru că străinii plătesc un preț mai bun.

Carnea de vită a devenit o raritate în magazine. Jurnaliștii Gândul au mers să caute carne de vită la trei comercianți diferiți din Sectorul 4. Prima oprire a fost la Lidl, care era aprovizionat cu toate tipurile de carne, mai puțin de vită. Aceeași situație a fost și la Mega Image, unde carnea de vită lipsea duminică din frigidere.

Luni dimineață, în Piața Progresul, una dintre cele mai mari și mai bine aprovizionate din acest sector, nu exista urmă de carne de vită.

Vânzătorii din piață spun că motivul ar fi prețul foarte mare, care i-ar ține departe pe…

Citeşte mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *